Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

2015. gadā trīskāršojas mobilo video reklāmu izdevumi

Kas veicina video reklāmu izplatību

Mobilo telefonu video reklāmu izdevumi no 2013. gada 720 miljoniem ASV dolāru 2014. gadā ir dubultojušies uz 1,5 miljardu ASV dolāru, un tiek paredzēts, ka 2018. gadā tie sasniegs aptuveni 6 miljardus ASV dolāru. Mobilā mārketinga un datu analīzes uzņēmumi “AppLovin” un “AppsFlyer” jaunajā pētījumā pārbaudīja datus no vairāk nekā viena miljarda ierīcēm visā pasaulē, un konstatēja, ka 2015. gadā izdevumi par mobilo video reklāmām ir faktiski pieauguši no 23 procentiem līdz 66 procentiem no kopējo reklāmu izdevumiem.

Ir daudz faktoru, kas veicina, kāpēc aptuveni 5 collu lielajos ekrānos video kļūst tik populārs, piemēram, lielā mobilo ierīču izmantošanas skaita un labā interneta datu pārklājuma dēļ.

“Video reklāmas ir iespēja pierādīt to, kāda reklamētā aplikācija ir patiesībā, daudz efektīvāk, nekā to var izdarīt ar teksta vai statiska attēla reklāmu. Tas dod lietotājam iespēju redzēt aplikāciju darbībā un iegūt labu priekšstatu par tās grafiskajām kustībām un citām priekšrocībām. Tātad, ja pēc video noskatīšanās cilvēks izlemj aplikāciju instalēt, viņš jau ir izlēmis, ka viņu tas interesē un pastāv daudz lielāka iespēja, ka viņam tā patiks arī tad, kad sāks tikt izmantota. Ar citu reklāmu veidiem lietotājam vajag lielāku ticību, ka aplikācija ir kaut kas tāds, ko viņš gribētu,” norāda “AppsFlyer” mārketinga galva.

Cits interesants pētījuma secinājums bija fakts, ka spēļu reklāmdevēji, kas parasti ir mobilā mārketinga līderi, video reklāmas tēriņiem no kopējā mobilo reklāmu budžeta pirmajā gada ceturksnī tērēja 20 procentus, savukārt trešajā ceturksnī skaits palielinājās līdz 71 procentam.

Autors: Jon Cifuentes/ http://venturebeat.com/author/jon-cifuentes/
Foto: Maurizio Pesce/ https://www.flickr.com/photos/pestoverde//https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/