Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Kas notiek ar jūsu datiem pēc “Facebook” profila izdzēšanas?

Vai iespējams izdzēst savas tiešsaistes pēdas pavisam?

Nav noslēpums, ka pēdējo mēnešu iespaidā arvien mazāk cilvēku ir sajūsmā par sociālo tīklu “Facebook”. To uzskata par novecojušu un jaunumus, kurus tas ievieš, par apšaubāmiem.

Ziņa, ka Lielbritānijas mārketinga analīzes uzņēmums “Cambridge Analytica” nodevis miljoniem sociālā tīkla “Facebook” lietotāju datus uzņēmumiem, kas saistīti ar Krievijas izlūkdienestu, ir licis sociālo tīklu pamest lielai daļai to lietotāju, savukārt pārējiem – tam neuzticēties.

Šķiet, ka “Facebook” šī krīze īpaši neuztrauc, jo tā nolēmusi ļaut saviem lietotājiem aiziet par tiem nemaz necīnoties. Bet, sociālā tīkla lietotāji, visticamāk, nenojauš, ka patiesībā viņu dati joprojām var tikt atrasti šajā sociālajā tīklā.

Kā skaidro eksperti, jūs varat tehniski izdzēst savu “Facebook” kontu, taču, ja notiks atkļūdošana ar iepriekšējiem akreditācijas datiem, jūsu pilnā konta darbība tiks automātiski atkārtoti aktivizēta.

Tas ir tādēļ, ka pastāv “dublējuma versijas visām sociālo mediju vietnēm”. Protams, ka var būt sistēmas, kas izdzēš datus pavisam, taču tas var aizņemt ilgu laiku. Nenoliedzami, vairums par to apsūdz “Facebook” pārstāvjus, norādot, ka tie apzināti profila izdzēšanas procesu izveidojuši sarežģītu, jo tā esot ‘mērķtiecīgi veidota sistēma’.

Pārskats par “Facebook” liek domāt, ka bažas par lietotāju datiem ir pārāk asas. “Mums ir viegli izdzēst savus datus – jūs varat izdzēst to, ko esat ievietojis, un mēs to noņemsim pēc laika no mūsu serveriem,” skaidro sociālā tīkla pārstāvji.

Protams, “Facebook” nav vienīgā sociālā mediju platforma, no kuras cilvēki var vēlēties pazust, daļēji vai pilnīgi. Taču arī citviet tas sagādā zināmas grūtības.

Eksperti iesaka, ka dažos gadījumos labāks veids kā izdzēst savas “pēdas” ir nevis izdzēst datus, bet, piemērm, nomainīt sava konta vārdu un padarīt to daļēji par viltus, jo tā ir vienīgā iespēja, ka jūsu dati nesaglabāsies.

Eksperti ir vienisprātis, ka lielākais drauds sociālo plašsaziņas līdzekļu lietotājiem, kuri vēlas atbrīvoties no sava konta, ir risks, ka tas var nokļūt kāda cita rokās. Jūs varat viegli izdzēst “Facebook” ziņu, bet tāpat kā e-pasts, jūs nevarat kontrolēt to, kas notiek ar ziņojumu, kad tas ir pārsūtīs kādam citam.

Galu galā tiek uzsvērts – tehnoloģijas ir radītais tā, lai tās patstāvētu vienmēr!

Komentāri