Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Mārketinga idejas, kas piemērotas tieši Sieviešu dienai

Uzņēmumiem ir iespēja padarīt šo Sieviešu dienu īpašu!

Straujiem soļiem tuvojas Starptautiskā sieviešu diena, kas ir lielisks iemesls arī zīmoliem atklāt jaunu kampaņu, pamatojoties uz to, ka šai dienā īpaši novērtējam sev blakus esošās sievietes.

Aicinām aplūkot piecas spēcīgas Starptautiskās sieviešu dienas kampaņas idejas, kuras uzņēmumiem vēl ir laiks īstenot:

Sieviešu vienlīdzība

Sieviešu cīņa par savām tiesībām vienmēr ir bijis spēcīgs vadmotīvs un kampaņas, kas iestājas par dzimumu līdztiesību, vienmēr iemantojušas lielu popularitāti. Piemēram, katru gadu 8. martā centrs “Marta” rīko ikgadējo sieviešu solidaritātes gājienu, pievēršot īpašu uzmanību dažādām tēmām, pērn tā bija vardarbības dažādajām izpausmēm. Iesaiste šādās vai līdzīgās kampaņās noteikti klientiem skaidri parādītu zīmola attieksmi pret jautājumiem, kas skar sieviešu tiesības.

Ikviena sieviete ir skaista

“Ikviena sieviete ir skaista!” ir lielisks 8. marta kampaņas nosaukums. Videoklips vai ziņojums, ka zīmols atbalsta ikvienu sievieti, neraugoties uz tās vecumu, izskatu vai citiem apstākļiem, noteikti celtu tā vērtību klientu acīs. Tā var būt arī ziedu dāvināšana sievietēm uz ielas, lai iepriecinātu tās. Galvenais pārādīt, ka organizācija tic tam, par ko iestājas.

Iedvesmojiet sievietes īstenot savus sapņus

Pētījumi liecina, ka sieviešu skaits, kas strādā zinātnes, tehnoloģiju vai inženierzinātņu jomā, ir salīdzinoši mazs. Kampaņa, kas mudinātu sievietes noticēt tam, ka viņas var būt jebkas, kas vien vēlas, būtu lielisks veids, kā paust atbalstu sievietēm.

Iestājieties pret vardarbību pret sievietēm

Vardarbība ir tēma, par kuru tiek runāts arvien skaļāk un dažādos tās izpausmes veidos. Pēc Pasaules Veselības organizācijas (PVO) datiem aptuveni viena no piecām sievietēm dzīves laikā saskaras ar kāda veida vardarbību no sava dzīves partnera vai bijušā partnera. 5 – 45% Eiropas sieviešu ir ziņojušas, ka vismaz reizi ir cietušas no partneru vardarbīgas rīcības.

Kaut arī kampaņas pret vardarbību pieaug, katrai organizācijai ir unikāla iespēja izveidot savu kampaņu, paužot savu viedokli un atbalstu šīm sievietēm.

Piedāvājiet atlaides un īpašos piedāvājumus

Piedāvājumi, piemēram, atlaides, kupona kodi un citi īpašie piedāvājumi, ir mārketinga zemie augļi, taču tie vienmēr darbojas. Un Sieviešu diena ir lielisks laiks, lai piedāvātu atlaides, piemēram, tieši sieviešu precēm.

Izstrādājot kampaņu, ir svarīgi, lai uzņēmumam tiešām rūpētu tas, par ko tā iestājas. Daudzas organizācijas un zīmoli pagātnē ir mēģinājuši izveidot revolucionāras kampaņas sieviešu līdzdalības un feminisma aizsegā, taču tas nav izdevies.

Šīs idejas varētu kalpot par iedvesmu, lai izstrādātu efektīvas kampaņas Starptautiskajai sieviešu dienai 2021. gadā!